Nieuws

Zo bespaar je kosten in huis

Driessen Makelaardij - 03 januari 2019

Zo bespaar je kosten in huis

Van vaste lasten tot eenmalige uitgaven. Bij een eigen huis komen altijd extra kosten kijken. Woonplezier is natuurlijk belangrijk, maar het is wel fijn de kosten enigszins in de hand te houden. Dat kan op verschillende manieren:

Goede isolatie

Controleer het energielabel van je huis. Zo kun je zien of je woning goed is geïsoleerd en met een goed geïsoleerd huis bespaar je op de energierekening. Met een label A zit je goed, met F of E valt er nog wel wat te verbeteren. Denk dan niet alleen aan dubbel glas maar ook aan gevelisolatie, het dak en de vloer. Zo voorkom je veel warmteverlies en een oplopende energierekening.

Bespaar op energie

Met een slimme thermostaat kun je heel precies zien waar jouw energieverbruik zit en of je misschien onbedoeld energie verspilt. Je kunt de thermostaat op afstand bedienen. Als je bijvoorbeeld per ongeluk de lampen aan hebt laten staan. Ook is het een idee om gebruik te maken van sensoren. Een lichtsensor zodat de temperatuur daalt wanneer het licht in huis uit is. Of juist een bewegingsdetector waardoor de verwarming precies weer aan gaat op het moment dat je thuiskomt. Zo gebruik je alleen energie waar je dat echt nodig hebt.

Vaste lasten

Vaste lasten als tv- en internetabonnement, hypotheek, een inboedel- en opstalverzekering. Je kunt niet zonder. Maar het kan wel lonen om verschillende aanbieders te vergelijken. Kies voor abonnementen die aansluiten bij jouw gebruik. Verzeker alleen wat echt belangrijk is en controleer of je niet dubbel verzekerd bent.

Onderhoud aan je huis

Pleeg regelmatig onderhoud aan je huis. Wanneer je jouw huis goed onderhoudt voorkom je dat kosten ver oplopen. Omdat je bijvoorbeeld een heel kozijn moet vervangen vanwege houtrot. Of omdat er een lekkage is ontstaan door een doorgeroeste leiding.