Winssen – Geerstraat 16
6645 CC, WINSSEN
€ 550.000,- k.k.
EEnergielabel 6 kamers 4 slaapkamers 1.248 m3 273 m2 1.169 m2

Omschrijving

In het land van Maas-en-Waal ligt aan de rand van dit gezellige en verrassend centraal gelegen dorp, deze landelijk gelegen woonboerderij op een mooi perceel van in totaal 1169 m². De woning is als boerderij gebouwd in 1928 en in de jaren daarna op diverse punten aangepast, uitgebreid en gewijzigd; maar wat is gebleven, is de authentiek ogende basis van deze vrijstaande woning met mansardedak die zo typerend is voor de bouwperiode en deze omgeving.

Verrassend is het lage energieverbruik. Het lukt de huidige eigenaar om de woning

In het land van Maas-en-Waal ligt aan de rand van dit gezellige en verrassend centraal gelegen dorp, deze landelijk gelegen woonboerderij op een mooi perceel van in totaal 1169 m². De woning is als boerderij gebouwd in 1928 en in de jaren daarna op diverse punten aangepast, uitgebreid en gewijzigd; maar wat is gebleven, is de authentiek ogende basis van deze vrijstaande woning met mansardedak die zo typerend is voor de bouwperiode en deze omgeving.

Verrassend is het lage energieverbruik. Het lukt de huidige eigenaar om de woning comfortabel te verwarmen tegen een gasverbruik dat vergelijkbaar is met een eengezinswoning. Hoe dat kan? De woning is op de begane grond voorzien van later aangebrachte binnenmuren; de oorspronkelijke steens buitengevel is blijven staan waardoor de totale muurdikte op sommige plekken wel 40 cm dik is. En er zijn diverse rolluiken.

Een kleine opsomming: ruim erf, mogelijkheid tot uitbouwen, ruimschoots parkeren, inpandige garage/werkplaats, veel bergruimte, kantoor/werkkamer, bijkeuken, veel slaapkamers, meerdere sanitaire gelegenheden en natuurlijk een woonkeuken.

De staat van onderhoud is redelijk tot goed; alles is op tijd bijgehouden. Het boerenbedrijf is enige jaren geleden beëindigd, de stallen zijn gesloopt en omdat op het achtergelegen land een viertal woningen zijn/worden gebouwd, is de bodem onderzocht en geschikt bevonden voor woondoeleinden.

Winssen zelf beschikt over enkele buurtwinkels van de plaatselijke middenstand (waaronder een Jumbo) en het nabijgelegen Druten en Beuningen hebben een ruim aanbod aan openbare- en winkelvoorzieningen. Via de Van Heemstraweg ben je tevens snel in het stadscentrum van Nijmegen of via de Schoenacker richting Wijchen, maar ook het landelijk wegennet (A73 en A50) is snel en makkelijk bereikbaar. De bus is de snelste en makkelijkste manier om bijvoorbeeld naar Nijmegen te gaan; 28 minuten en je staat in het centrum! De bushalte is op 200 meter afstand.

De omgeving, het land van Maas en Waal, kenmerkt zich door veel natuurschoon met natuurlijk de uiterwaarden van de Waal met bijzondere flora en fauna en voorts uitgestrekte vergezichten over de weilanden.

Indeling:

Begane grond: entree (officiële voordeur); hal met meterkast, trap naar verdieping en kleine opkamer. De woonkamer is aan de voorzijde van de woning over de volle breedte gesitueerd, met massief eiken vloer en veel ramen waardoor er een goede daglichttoetreding is.
Aansluitend de woonkeuken met toegang een kelder. Deze woonkeuken biedt ruimte voor een grote eettafel en het keukenblok in hoekopstelling is uitgevoerd in lichte kleurstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is een badkamer/bijkeuken bereikbaar; voorzien van inloopdouche en een aanrechtblad met dubbele spoelbak.
Vanuit de keuken is op twee manieren de achterentree/hal bereikbaar. Deze hal kent een deur naar buiten in zowel de linker- als rechterzijgevel en is tevens voorzien van een kastenwand met daarin o.a. de opstelling van de combiketel.
Voorts is vanuit eerdergenoemde hal nog een (werk)kamer/kantoor, een wasruimte, natte ruimte met toilet en douche, en de inpandige garage/werkplaats met vliering bereikbaar.

Eerste verdieping: overloop met kastruimte en toegang tot de eerste twee slaapkamers aan de voorzijde (elk met vaste kast). De grootste van deze twee kamers biedt tevens toegang tot de badkamer die uiteraard ook vanuit de overloop is te bereiken. Een badkamer met ligbad, douche, wastafel én toilet.
Aansluitend een tweede overloop met diverse bergkasten en toegang tot de twee volgende slaapkamers, waarvan de achterste circa 18 m² is.

Bijzonderheden:
– Centrale verwarming via Nefit HR combiketel uit 2021.
– De woning is voorzien van dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas.
– Diverse gebruiksmogelijkheden.
– Landelijk en vrij gelegen.
– Centraal gelegen en goed bereikbaar.
– Ideaal voor beroep of “bedrijf” aan huis.
– Veel ruimte voor hobby’s, (moes)tuin etc.
– Kortom een woning met potentie!