Wijchen – Woordsestraat 1
6603 LG, WIJCHEN
€ 650.000,- k.k.
DEnergielabel 5 kamers 3 slaapkamers 1.123 m3 164 m2 6.850 m2

Omschrijving

De boerderijwoning aan de Woordsestraat 1 in Wijchen is gelegen in het buurtschap Lunen, landelijk maar toch op korte afstand van de wijk Kerkeveld. Het betreft de helft van een robuuste T-boerderij uit 1873 met een tot dubbele woning verbouwd voorhuis. De sfeervolle woning Woordsestraat nummer 1 bieden wij te koop met een ruime dubbele garage op een perceel van in totaal 6.850 vierkante meter. De woning heeft een eigen ontsluiting via de Rijdtsestraat.

Indeling:
U komt de woning binnen aan de zuidoost zijde van de boerderij.

De boerderijwoning aan de Woordsestraat 1 in Wijchen is gelegen in het buurtschap Lunen, landelijk maar toch op korte afstand van de wijk Kerkeveld. Het betreft de helft van een robuuste T-boerderij uit 1873 met een tot dubbele woning verbouwd voorhuis. De sfeervolle woning Woordsestraat nummer 1 bieden wij te koop met een ruime dubbele garage op een perceel van in totaal 6.850 vierkante meter. De woning heeft een eigen ontsluiting via de Rijdtsestraat.

Indeling:
U komt de woning binnen aan de zuidoost zijde van de boerderij. Achter de voordeur treft u een centrale hal met meterkast. Vanuit deze hal kunt u naar de voorzijde van de boerderij naar de ruime L-vormig woonkamer. In de woonkamer treft u een fraaie schouw met gedetailleerd tegelwerk en een houtkachel. Het sfeervolle balken plafond en de aanwezigheid van schoonmetselwerk wanden, benadrukken de landelijke stijl van deze woning.
Aan de andere zijde van de hal vindt u de woonkeuken met toegang tot de provisiekelder.
Naast de keuken ligt het portaal met toilet, bergkast en aansluitend de bijkeuken. Hier treft u de aansluiting voor de wasmachine en -droger, een extra keukenblok en een ruime bergkast.
Via een houten trap in de centrale hal komt u op de eerste verdieping. Hier vindt u rond een ruime overloop drie slaapkamers, een badkamer, een specifieke “droogkamer” en drie vaste kasten waarvan één inloopkast. De badkamer is voorzien van een vaste wastafel, een ligbad, een separate douche en een toilet.
Via de “droogkamer” komt u in een extra kamer die nu in gebruik is als hobbyruimte. Hier bevindt zich tevens de CV ketel. Eventueel is deze kamer om te bouwen tot een extra vierde slaapkamer op deze verdieping.

Via een vaste trap komt u op de riante bergzolder van ca. 50 m2. Deze gehele verdieping omvat één grote ruimte waar met gemak enkele slaapkamers in kunnen worden gerealiseerd. Het dak is van binnenuit gedeeltelijk geïsoleerd.

Bijgebouwen:
Op het terrein staan twee bijgebouwen. Als eerste is er de dubbele garage uit 1982 aan het einde van de oprijlaan. Deze stenen, in spouw opgetrokken garage, beschikt over twee openslaande hardhouten garagedeuren, ramen aan de oost- en westzijde en een toegangsdeur aan de oostzijde. Tevens is er een ruime bergzolder aanwezig. De garage heeft een met pannen gedekte kap met een houten dakbeschot.

In het weiland staat een in 1984 gebouwde stenen veeschuur. Deze schuur is in het verleden gebruikt voor het hobbymatig houden van wat vee (koeien, varkens en kippen). Op het moment doet de schuur vooral dienst als opslagruimte voor tuingereedschap.

Omgeving
Het buurtschap Lunen bestaat uit een kleine groep boerderijen aan de weg Nijmegen-Grave, nabij de grens met de kadastrale gemeenten Over- en Nederasselt. Lunen ligt dicht bij Wijchen waardoor de beschikbaarheid van alle noodzakelijke voorzieningen is gegarandeerd. Zo is er een basisschool (De Trinoom) op ca. 900 m afstand en treft u voortgezet onderwijs (Maaswaal College) op ca. 2 km van de woning. Lunen maakt deel uit van de gemeente Wijchen. Een gemeente met ongeveer 41.000 inwoners gelegen in het Rijk van Nijmegen, op de grens van Gelderland en Brabant. Wijchen maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en is zeer goed te bereiken via de A50 en de A326.

Bestemmingsplan informatie
Het bestemmingsplan van het perceel achter Woordestraat nr 1 is onlangs aangepast. Hierdoor zal de agrarische invulling verdwijnen en daarvoor in de plaats komen er vier royale bouwkavels zoals weergegeven op de situatietekening bij de foto-impressies.

Bijzonderheden:
• Statige woonboerderij uit 1873;
• De woning is in 1983 gerenoveerd;
• De boerderij is dit jaar bijna volledig nieuw riet gedekt;
• De woonkamer en –keuken zijn voorzien van dubbel glas;
• Drie ruime slaapkamers met de mogelijkheid tot het realiseren van enkele extra slaapkamers op de ruime zolderverdieping;
• De woning wordt verwarmd middels een CV ketel (NEFIT Topline 2008) die jaarlijks wordt onderhouden;
• Het energielabel voor de woning is D;
• Het buitenschilderwerk wordt fasegewijs bijgehouden. Laatste schilderwerk is van 2021;
• Basisschool op 900 meter;
• Voortgezet onderwijs op ca. 2 kilometer afstand;
• Bushalte op 180 meter van de woning;
• Totaal perceeloppervlak 6.850 m2.