Nieuws

Wandelen in de Ooijpolder

Driessen Makelaardij - 25 oktober 2018

Wandelen in de Ooijpolder

Statige stadspanden, unieke kastelen, rijksmonumenten en gezellige pleinen. Het is goed toeven in de Nijmeegse binnenstad. Maar ook net buiten het stadscentrum vind je prachtige plekken. Wie vanuit de stad doorloopt langs de Waal komt in de Ooijpolder. In dit natuurgebied kun je heerlijk wandelen langs kleine waalstrandjes of dwars door de weilanden. Wilde runderen en konikpaarden lopen hier vrij rond. De dijk slingert zich een weg door het landschap en is populair bij fietsers.

Verfrissende Bisonbaai

Wie vanuit Nijmegen de Ooijpolder in fietst komt langs Oortjeshekken. Het terras voor dit historische pand midden in de polder is een heerlijke plek voor een kopje koffie of een lunch. De tegenoverliggende Bisonbaai biedt ’s zomers verkoeling aan jong en oud. Deze natuurplas heeft mooie strandjes en iets verder van het water staan bomen waardoor er altijd een plekje in de schaduw is.

Natuur op loopafstand

Nijmegen is een groene stad, maar wil je echt de natuur in? Dan is die op loopafstand. Een Wandelbrug verbindt de stad direct met het natuurgebied. Hier vind je rust op nog geen vijf minuten van het bruisende stadsleven. In de zomermaanden rijdt de zonnetrein door het gebied. Deze trein op zonne-energie voert langs bijzondere plekken van de Ooijpolder: de restanten van de steenindustrie, uitgestrekt landbouwgebied, historische boerderijen en adembenemende natuur.