Nieuws

Waar let je op bij een bezichtiging? 5 tips

Driessen Makelaardij - 14 februari 2019

Waar let je op bij een bezichtiging? 5 tips

Al bij de eerste aanblik ben je helemaal enthousiast. Dit is het huis van jouw dromen. Toch is het goed om bij een bezichtiging op een aantal zaken te letten. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

1. Plan je bezoek overdag

Plan je bezoek aan een woning altijd overdag. Daglicht is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de lichtinval. Bovendien kun je op die manier ook alle details van een huis goed in je opnemen.

2. Check de afwerking

Wat is de staat van de kozijnen? Zitten er geen scheuren in de muren? Wat ligt er op de vloer? Zaken waar je misschien niet direct aan denkt maar reparatie en onderhoud hiervan kan een hoop geld kosten.

3. Vraag naar de energiekosten

Hoe oud is de Cv-ketel? Is er dubbel glas? Is het huis goed geïsoleerd? Wat waren de vorige bewoners kwijt aan elektriciteitskosten? Zo krijg je een beeld van wat je te wachten staat en wat je eventueel moet vernieuwen om de energiekosten te verminderen.

4. Let op de ventilatie

Zijn er genoeg mogelijkheden om het huis te ventileren? Kunnen ramen makkelijk open en dicht? Zie je vochtvlekken? Ruik je vreemde geuren? Voel je tocht? Ventilatie is belangrijk voor het onderhoud van een huis. Goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en zorgt voor frisse en gezonde lucht in je huis.

5. Denk na over de indeling van ruimtes

Hoe is de lichtinval, waar kijk je op uit vanuit de woonkamer? Is het gehorig? Hoe ziet de keuken eruit, moeten er onderdelen vervangen worden? Heeft het huis een logische indeling? Stel ook de makelaar vragen. Een makelaar kan je helpen een zo goed mogelijk beeld van het huis te krijgen.

Lees ook: In 5 stappen naar jouw droomhuis.