Nieuws

Optisch bedrog in een interieur, hoe haal je het optimale er uit!

Fleur van Haren - 12 april 2019

Er zijn een aantal trucs die je toe kunt passen binnen je interieur die voor een groot effect zorgen! Je kunt doormiddel van kleurgebruik en optische trucs veel meer uit je ruimte halen. Vandaag ga ik een aantal do’s en dont’s over gordijnen met jullie delen!

Gordijnen zijn niet alleen om het licht en de inkijk buiten te houden en de warmte binnen maar ook spelen ze een grote rol in de uitstraling van huis. Het materiaal en de lichtdoorlatendheid kunnen heel bepalend zijn voor de uitstraling in je interieur maar wat misschien nog wel de grootste truc is, is de manier waarop je je gordijnen ophangt.

Zorg altijd dat je gordijnen tot de grond komen en niet te kort zijn, hierdoor lijkt je raam veel kleiner en daarmee ook je muur en ruimte.

Don’t                                                                                                       Do

Zorg dat je je gordijnen zo hoog mogelijk aan de wand of tegen het plafond monteert, hierdoor lijkt je ruimte veel hoger en wordt het geheel ook een stuk chiquer.

Don’t                                                                                                 Do

Zorg dat je rail lang genoeg is waardoor je gordijnpakketten naast je raam komen te hangen wanneer ze open zijn en niet voor de glasopening hangen. Wanneer je aan een kant muur hebt en aan de andere kant niet, zorg dan dat je je gordijnen naar één kant op open gaat. Doordat je meer stof hebt hangen is de beleving van je textiel ook veel meer aanwezig.

Don’t                                                                                                                 Do

Kies altijd voor een ruime hoeveelheid stof zodat wanneer je de gordijnen sluit, je stof nog mooi een beetje plooit en niet helemaal strak hangt. Wederom krijg je hiermee een veel chiquer effect.

Don’t                                                                                                                 Do

Wanneer we nu de eerste foto naast de laatste zetten zie je wat het verschil aan ruimte perceptie en luxe is! Houd deze tips in gedachten wanneer je nieuwe raambekleding uit gaat zoeken!

In de toekomst zal ik ook nog laten zien hoe je met kleur je ruimte kunt manipuleren!