Nieuws

Loungen in mediterrane sfeer in je eigen tuin!

Fleur van Haren - 02 juli 2019

De zomer is inmiddels in volle gang en we hebben al een aantal heerlijke weekenden achter de rug. Dat betekent dat we ook weer volop van het buitenleven kunnen genieten. Lekker bijkleuren, vitamine D opdoen en gezellige middagen en avondjes in je eigen tuin. Ik laat je zien hoe ik dit zelf aangepakt heb in onze eigen tuin en hoop dat je hier iets aan hebt voor je eigen tuin. Laat die zomer maar komen!

 

Natuurlijke, mediterrane sfeer

Voor de styling van je tuin zijn natuurlijke kleuren en materialen, gecombineerd met groen altijd een goed idee. Denk aan hout, roest, beton, terracotta, katoen en linnen. Deze kleuren en materialen zorgen voor en warm geheel en doen me een beetje denken aan de Mediterrane sfeer van Zuid Europa!. Zelf heb ik het gecombineerd met zwart voor wat pit. Ook de combinatie van prints en materialen matchen mooi bij elkaar in deze sfeer. Ook is het fijn om in je tuin verschillende knusse hoekjes te creëren waardoor je een beetje een beschut gevoel krijgt.

                                     

 

Do It Yourself

De tuin is de uitgelezen plek om eens lekker zelf iets te gaan maken of bouwen. Zo hebben wij bijvoorbeeld zelf deze bank gemaakt van pallets die we geschilderd hebben en daarna gestapeld

in de gewenste vorm. Overal zijn tegenwoordig wel kussens op pallet formaat te krijgen. Zelfs onze hond heeft een eigen plekje gekregen in onze buiten woonkamer in dit oude fruitkratje waar ik de voorkant uit haalde.

                                     

 

Styling

Een tuin kijkt pas af wanneer er verlichting en accessoires in komen. Een fijne loungeplek in de tuin creëer je door lekker veel kussens van verschillende materialen, maten en natuurlijke prints toe te passen. Ook een buitenkleed zorgt voor een huiselijk effect. Deze zijn vaak gemaakt van kunststof waardoor ze prima buiten kunnen blijven liggen.

                                       

 

Second-hand

Voor extra persoonlijkheid en karakter in je tuin is het ook leuk om met oude, hergebruikte materialen en spullen te werken. Zo is onze kachel gemaakt van een oud expansievat. De kast die je ziet stond vroeger bij mijn ouders en daar lagen al mijn knutselspulletjes in. Veel van de accessoires komen van kringloopwinkels of bijvoorbeeld van de zolder van mijn grootouders of sites als marktplaats, zo ook de grote pauwenstoel. Kringloopwinkels en (online) tweedehands winkels zijn de perfecte plek om leuke accessoires voor je tuin te scoren. De spullen staan immers buiten en door het weer ziet het er vaak na een tijdje toch al niet meer als nieuw uit. Daarbij vertellen persoonlijke spullen ook iets over de bewoners van het huis waar de tuin bij hoort, denk dus ook na hoe je spullen kunt integreren die bij je persoonlijkheid passen. Net als dat je in je woonkamer wilt laten zien wie er woont, geld dat niet anders voor je tuin.

Ik verwacht dat we in de komende zomermaanden hier ’s avonds veel tijd door gaan brengen en hoop dat ik jullie ook heb geïnspireerd voor je eigen tuin en hier mee aan de slag kunnen!