Nieuws

Kastelenroute van Nijmegen

Driessen Makelaardij - 20 december 2018

Kastelenroute van Nijmegen

Nijmegen heeft veel historische gebouwen. Maar wie echt terug wil naar vervlogen tijden, kan ook in de regio terecht. De indrukwekkende kastelen rondom Nijmegen zijn een bezoek waard. Volg de kastelenroute!

De kastelenroute

Volg vanuit Nijmegen een route langs verschillende middeleeuwse kastelen. Begin bij kasteel Hernen, op nog geen twintig kilometer van de stad. Dit veertiende eeuwse kasteel werd in 1957 totaal gerenoveerd en is sindsdien open voor publiek. Tussen de 2,5 meter dikke muren en schuifelend over de weergangen waan je je in de middeleeuwen. In de zomer zijn er bovendien veel markten en speciaal voor kinderen zijn er activiteiten om het kasteel te ontdekken.

Verder landinwaarts

Vervolg je tocht naar kasteel Doorwerth. De eerste verhalen over deze waterburcht stammen uit 1260, inmiddels is het een museum voor natuur- en wildbeheer. Het indrukwekkende kasteel, de wisselende kunstexposities en de omliggende natuur, kasteel Doorwerth heeft voor ieder wat wils.  Het omliggende landgoed is perfect voor een lange wandeling door de uiterwaarden van de Rijn. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen tijdens een wandeling door de Ooijpolder.

Unieke kastelen

Ga je terug richting de Waal dan kom je bij kasteel Doornenburg. In de herberg op de grote binnenplaats staat altijd wat te eten of te drinken klaar. Dit familiekasteel geeft educatieve rondleidingen die het kasteel en haar historie tot leven brengen. De brede slotgracht maakt ook dit kasteel weer uniek en een onmisbaar onderdeel van de kastelenroute.