Nieuws

In 5 stappen naar jouw droomhuis

Driessen Makelaardij - 31 januari 2019

In 5 stappen naar jouw droomhuis

Ben je na bezichtiging van een huis nog net zo enthousiast en misschien nog wel enthousiaster? Dan kun je een bod doen. En ook al weet je nog niet of het bod wordt geaccepteerd, het koopproces gaat hiermee van start. Hieronder vijf belangrijken punten in het koopproces

Breng je financiële mogelijkheden in kaart

Breng voordat je het bod doet of nog beter: voordat je gaat bezichtigen, eerst je financiële mogelijkheden in kaart. Hiervoor kun je terecht bij onze Hypotheekshop op de St. Annastraat te Nijmegen. Hier houden ze niet alleen rekening met het maximale bedrag wat je op basis van je inkomsten kunt lenen, maar ook met je toekomstplannen en wensen. Zo krijg je een realistisch overzicht.

Start de onderhandeling

Je brengt een bod uit. Soms wordt dat in een keer geaccepteerd of juist afgewezen. Het kan ook zijn dat de verkopende partij er nog over wil onderhandelen. Een spannende periode. Denk al vooraf na over wat je maximaal bereid bent te betalen.

De koopovereenkomst sluiten

Is je bod geaccepteerd dan sluit je een koopovereenkomst. Hierin kun je nog ontbindende voorwaarden laten opnemen, bijvoorbeeld dat de koop alleen plaatsvindt als je ook daadwerkelijk een hypotheek kunt krijgen.

Hypotheek afsluiten

Dit is het moment om ook daadwerkelijk een hypotheek af te sluiten. Kies een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. De hypotheekverstrekker vraagt in veel gevallen ook een taxatie van de woning om te controleren of de waarde van de woning overeenkomt met de hypotheeksom.

De overdracht

Voor je naar de notaris gaat om de koop officieel te maken, doorloop je samen met de makelaar nog een keer het hele huis. Met deze eindinspectie controleer je het huis op mogelijke gebreken. Op het notariskantoor onderteken je de hypotheekakte en de akte van levering. En dan krijg je de sleutels: het huis is van jou.