Nieuws

Hot spot: Honig complex Nijmegen

Driessen Makelaardij - 17 januari 2019

Hot spot: Honig complex Nijmegen

Het populaire Honig complex, een voormalig industrieterrein aan de Waal, is dankzij de komst van vele jonge bedrijven en creatieve ondernemers helemaal opgebloeid.

Van bierbrouwer tot koffiebrander

Waar ooit de pakjes en poeders van Honig van de lopende band rolden, vind je nu een restaurant of galerij. Rustig dineren in een oude fabriekshal bij Meesterproef, of een kopje koffie bij First things First. De entourage maakt je uitstapje tot een avontuur. Naast eten en drinken kun je ook kijken hoe de verschillende producten tot stand komen. Volg een rondleiding door bierbrouwerij Oersoep alvorens je bij STOOM – Beer and Food aanschuift voor een burger en een biertje. Of bezoek een koffiebranderij voordat je zelf van je kopje koffie geniet.

Kunst, cultuur en sport

Leuke lokale initiatieven geven dit rauwe industrieterrein een zacht randje. Bezoek tentoonstellingen van opkomende kunstenaars in Galerie Bart of shop in een hippe conceptstore. In Brebbl, het voormalig technisch magazijn, zijn regelmatig feestjes en concerten. Speciale evenementen als het Craft Beer Festival trekken vele bezoekers. En tot slot kun je ook voor sport bij de Honig terecht: beachvolleyballen in de Beachfabriek, dansen in het Danslokaal of boksen bij de Boksacademie.

Kortom, er is genoeg te beleven. Ook al de commanderie van St. Jan ontdekt? Of volg de kastelenroute.