Nieuws

Dit najaar wordt er een van warme herinneringen!

Fleur van Haren - 31 oktober 2018

Na de prachtige zomer van 2018 is nu dan echt de herfst aangebroken. We mogen nog even genieten van een beetje nazomer maar de bladeren nemen ondertussen langzaam al de mooie warme herfsttinten aan en de kaarsjes branden ’s avonds ook alweer ijverig. Hoogst tijd om de nieuwe trends van dit najaar te analyseren. Onlangs heb ik een aantal beurzen bezocht en deel met jullie de opvallende trends waarmee je je huis weer helemaal up to date maakt.

De belangrijkste beweging is het drastische verschil in het nieuwe kleurenpallet ten opzichte van de laatste jaren. Waar voorheen de basis vooral zwart, wit en grijs was, is het nieuwe kleurenpallet veel warmer en dieper. Ook de groene trend begint langzaam over te waaien en maakt plaats voor roze en oranje tinten. Bijna alle muren krijgen een kleur, al is het soms een subtiele aardse tint. Het gaat voornamelijk om warme rood, roze en terra tinten gecombineerd met aardse beige en klei tinten. Bruin is het nieuwe zwart en beige het nieuwe wit. Al met al word het complete kleurenpallet aardser, warmer en minder hard. Ton-sur-ton is een must! Speel met nuances binnen een kleur en combineer verrassende materialen van dezelfde kleur met elkaar om je interieur spannender te maken.

Ook het terrazzo en granito is terug van weggeweest. Terrazzo is niet meer een materiaal dat je tegenkomt in de hal van je jaren ‘30 droomhuis maar ook in accessoires wordt het op veel nieuwe manieren toegepast. Je vindt lampen, bijzettafels en badkameraccessoires in dit mooie luxe materiaal. Ook nieuwe kleurstellingen zijn populair. De kleuren van dit moment, gecombineerd met dit mooie authentieke materiaal maken het helemaal on trend. Niet alleen het materiaal zelf maar ook de terrazzoprint wordt dit najaar veelvuldig toegepast. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan behang maar ook op kussenslopen is deze print te vinden.

Een ander materiaal wat opnieuw zijn opmars maakt in het interieur is webbing. De laatste jaren zagen we al dat rotan meubels terug van weggeweest waren maar daar komen nu ook het rieten vlechtwerk bij. Je ziet het vooral veel in zitmeubels zoals rugleuningen van stoelen en bankjes maar ook kastdeuren en kamerschermen van webbing gaan het helemaal worden. Een mooie en subtiele manier om riet te implementeren in je interieur. Tevens sluit het perfect aan bij de nieuwe warme kleurtrends en is het een verrassend alternatief voor hout om toch de naturelle look te creëren.

Je ziet dat veel materialen en kleuren uit het verleden weer opnieuw hun intrede maken in het interieur. Het verschil is dat er ook veel nieuwe toepassingen zijn gevonden. Die hang naar het verleden is iets dat zich altijd op een bepaalde manier zal blijven herhalen en dat maakt het ook zo interessant. Gekoesterde herinneringen uit het verleden combineren met de technieken en gemakken van vandaag de dag!