Nieuws

Bourgondisch genieten in de Commanderie van St. Jan

Driessen Makelaardij - 22 november 2018

Bourgondisch genieten in de Commanderie van St. Jan

Net buiten de drukke winkelstraten ligt de Commanderie van St. Jan. Wat ooit begon als pelgrimshuis is inmiddels een prachtige plek midden in Nijmegen, met een terras onder de schaduw van de oude bomen. In dit historische pand kun je eten, drinken, workshops volgen of zelfs overnachten.

Van bierbrouwer tot koffiebrander

Als bourgondiër haal je je hart op in de Commanderie van Sint Jan. In het gebouw zijn verschillende bedrijven gevestigd, allemaal gespecialiseerd in eten en drinken. Je vindt er een chocolaterie, een koffiebranderij en ook een bierbrouwerij. Stadsbrouwerij De Hemel is de oudste huisbrouwerij van Nederland met een breed assortiment aan bieren. Bij proefbrouwerij het Vaghevuur kun je eigen bier brouwen. Verder zijn er twee restaurants en een historisch kookatelier. Hier proef je smaken uit de tijd dat de eerste stenen van de commanderie werden gelegd.

Van klooster naar restaurant

Dit Rijksmonument is gebouwd in 1196 en werd in eerste instantie gebruikt als ziekenhuis. Later werd het een klooster, vernoemd naar Sint Jan. In de Tweede Wereldoorlog raakte de commanderie zwaar beschadigd. Het werd weer opgeknapt en kwam in handen van Monumentenzorg. Inmiddels is het een geliefde plek in de stad. Niet alleen vanwege het mooie gebouw en de leuke restaurants, ook vanwege het prachtige terras waar eeuwenoude bomen voor schaduw zorgen. Ontdek ook het populaire Honig-complex.